З Днем безпечного Інтернету 2019

      безопасній интернет

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Понад 140 країн підтримали ідею Дня безпечного Інтернету, мільйони людей в усьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн та участі у заходах.

       День безпечного Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді. У День безпечного Інтернету в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

       До Дня безпечного Інтернету в нашому ліцеї проведено цикл цікавих заходів, на яких в інтерактивній формі учні вчилися культурі спілкування в мережі, обговорювали небезпеки віртуального світу.

       Вчителем інформатики Сурду К. Я. для учнів 10-ФМХБ класу була проведена позакласна година «за круглим столом». Діти підготували презентації та цікаві доповіді. У ході заняття учні обговорили: що таке безпечний чат, як захистити себе від шахраїв у мережі, а також актуальні питання «пасток» Інтернету, безпечного веб-серфінгу, кіберзлочинності, анонімності користувачів і захисту авторських прав у мережі Інтернет. Цікавою та актуальною була ділова бесіда про Інтернет-залежність: її види, симптоми, вплив на погіршення здоровя. Діти обмінювались своїми думками та пропозиціями. Під керівництвом вчителя визначили основні правила, які потрібно бездоганно виконувати, щоб не стати Інтернет-залежним.

       Заняття пройшло цікаво і цілеспрямовано. Учні не тільки повторили правила безпечного Інтернету, а й прокоментували ситуації з власного досвіду і зробили висновок: «Безпека в Інтернеті – це як власна гігієна: про неї треба дбати щодня».

БАЖАЮ ВСІМ БЕЗПЕЧНОГО І КОРИСНОГО ІНТЕРНЕТУ!

Вчитель інформатики Сурду К. Я.