Звіт роботи гуртка з робототехніки та комп'ютерного 3D-моделювання

       Упродовж 2018/2019 навчального року в ЗЛ «Логос» працював гурток з

3D-моделювання та робототехніки. На заняттях під керівництвом вчителя інформатики Сурду К. Я. гуртківці в ігровій формі освоювали ази фізики, інформатики, математики та програмування, вчилися аналізувати і конструювати, орієнтуватися в світі електроніки та радіотехніки, знайомились з основами схемотехніки, комп’ютерного 3D-моделювання. І це все на реальних, а не на книжкових прикладах. Школярі створювали і програмували власних роботів, вивчали основи тривимірної комп’ютерної графіки та 3D-друку.

       Власний проект моделі робота підводного човна,здатного захищати річку Дніпро від забруднення та водоростей, юні конструктори презентували вимогливій комісії у складі викладачів кафедри програмних засобів Запорізького національного технічного університету, Запорізького національного університету, екологів, представників ІТ-компаній. Команда успішно захистила проект та посіла І місце серед 12 команд, які брали участь у заході. Усі учасники команди відзначені дипломами та запрошені до подальшого навчання у Запорізькому національному технічному університеті.

       Процес навчання у гуртку моделює роботу програмістів, інженерів та науковців, готуючи дітей до вибору майбутньої професії у високотехнологічних та наукоємних галузях, попит на які росте в усьому світі.Можливо, хтось пов’яже з робототехнікою свою професію, адже вона не тільки цікава, а й прибуткова та інноваційна. Важливо відзначити, що в процесі роботи гуртківці набували навичок, які необхідні для STEM-професій, а саме:

  • критичне мислення;
  • інформаційна грамотність;
  • спостереження;
  • проектування;
  • дослідницька діяльність;
  • вміння брати на себе відповідальність;
  • командна робота.
  • viber image 2019 04 19 15.13.41

       Працювали невеликими групами, що дозволяло приділяти максимум необхідної уваги кожній дитині. Дуже приємно, що наші гуртківці висловили бажання продовжити навчання в наступному навчальному році.

ДО ЗУСТРІЧІ В НАСТУПНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ!

Вчитель інформатики та керівник гуртка

з комп’ютерного 3D-моделювання та робототехніки

Сурду К. Я.

myFlickr