Материалы

Як чистити клавіатуру

Звичайна клавіатура легко розбирається, завдяки чому ви можете очистити клавіші від пилу і бруду.

 

Як чистити клавіатуру

Мал 1.1

На клавішах і під ними часто накопичується кімнатний пил, волосся або шерсть домашніх тварин. Змішуючись з шкірним жиром і потом, ці компоненти утворюють відмінне живильне середовище для бактерій і мікробів. І вже зовсім несолодко доводиться тим клавіатурам, чиї господарі не проти поласувати жирними чіпсами або пісочним печивом, сидячи на робочому місці. Наведені нижче рекомендації допоможуть вам витягти пил і крихти, що провалилися між клавішами.

Більшість моделей клавіатур неважко розібрати за допомогою звичайної викрутки. Піддіньте клавішу, і вона вискочить, виявивши під собою невелике заглиблення. У ньому розташований мембранний перемикач (в дорогих моделях застосовуються механічні перемикачі).

Всередину довгих клавіш (пробіл, Shift, Enter, іноді Gray Plus) вставлена металева рамка. Завдяки ній клавіша завжди рухається рівномірно, без перекосів і заклинювання, навіть якщо ви натискаєте на її край, а не в центр. Не маючи спеціального обладнання, вставити рамку часом буває досить важко. У випадку з моєю клавіатурою довелося засунути мізинець під клавішу і клацнути рамку у відведеному для неї положенні. Якщо ви не хочете вдаватися до подібних трюків, то витріть довгі клавіші, не знімаючи їх зі свого місця.

Подробнее: Як чистити клавіатуру

Небезпеки на шляху користувачів соціальних мереж

Небезпеки на шляху користувачів соціальних мереж

Соціальні мережі – це частина Інтернет, в якій сьогодні засиджується майже половина всіх комп’ютерних користувачів. Неважливо, хто це – ваш бос, сусід, друг чи подружка – всі вони зареєстровані хоча б в одній соціальній мережі. Але оскільки ці місця спілкування привертають так багато людей, більшість яких перебувають в щасливому невіданні про необхідність захисту свого комп’ютера, тут також полюють кіберзлочинці, що підстерігають необачного користувача і готові до негайного кидка на свою жертву.

Загрози можуть бути самими різними – від простої спам-реклами, яку ми часом виявляємо в своєму електронному поштовому ящику, до більш витончених видів Інтернет – шахрайства, створених спеціально для крадіжки реєстраційних даних користувачів соціальних мереж або, наприклад, для зараження комп’ютерів троянської програмою-бекдором . У результаті користувач не тільки втрачає свою особисту інформацію і гроші, він піддає загрозі комп’ютерного зараження оточуючих. Важливо розуміти, що, ставши жертвою злочинців, ви ставите під удар і себе, і людей, які знаходяться поруч з вами. І в першу чергу – ваших друзів з соціальних мереж. Захистіть себе! Вам потрібно всього лише самому виконувати основні вимоги безпеки і закликати до пильності своїх друзів.

Атаки на ваших друзів: фішинг реєстраційних даних.

Одна з найменш технічно небезпечних загроз, що виходять зі світу соціальних мереж, – це традиційна спроба здобути реєстраційні дані користувачів. Як ми вже бачили у випадках з Інтернет – шахрайством в системах онлайн-банкінгу або фальшивими повідомленнями з податкового управління США, фішери створюють сайт, що копіює реєстраційну сторінку сайту соціальної мережі, вибраної мішенню, і потім розсилають фішингові посилання на нього по електронній пошті або в повідомленнях , відправлених нібито від імені самої соціальної мережі.

Подробнее: Небезпеки на шляху користувачів соціальних мереж

Спам – що це таке?

 

про спам

Для того, щоб ефективно боротися із спамом, необхідно чітко визначити, що саме розуміється під словом «спам». Нерідко провайдери і власники мереж вважають за краще керуватися «презумпцією винності», відносячи до спаму практично всю пошту, яку не запрошував одержувач. За останні півтора роки експерти вивчили всі існуючі види і категорії спаму і прийшли до висновку, що при віднесенні до спаму будь-якого небажаного або рекламного листа виникає велика небезпека втратити ділову пошту. «Побутові» визначення спаму як «небажаної пошти» або «незапитаної рекламної розсилки», які можна почути від користувачів, провайдерів або власників комп’ютерних мереж, не витримують критики.

Оскільки при фільтрації спаму головне – не нашкодити одержувачеві пошту, необхідно дати більш зважене визначення.Ось найбільш точне визначення спаму: спам – це анонімна масова незапитана розсилка. Це визначення задовільне, добре співвідноситься з світовою практикою і визначеннями спаму, покладеними в основу американського і європейського законодавства про спам. Крім того, це визначення можна ефективно використовувати на практиці. Пояснимо його сенс.

Анонімна розсилка: ми всі страждаємо в основному саме від автоматичних розсилок, з прихованою або фальсифікованою зворотною адресою. В даний час не існує спамерів, які не приховували б своєї адреси і місця розсилки.

Масова розсилка: саме масові розсилки, і лише вони, є справжнім бізнесом для спамерів і справжньою проблемою для користувачів. Невелика розсилка, зроблена помилково людиною, професійним спамером, може бути небажаною поштою, але не спамом.

Подробнее: Спам – що це таке?

Найдорожчі помилки в інформатиці

«Кожен вчиться на своїх помилках» – цей вираз нам не раз повторювали з самого дитинства, але ж деякі помилки можуть і не дати нам шанс на виправлення. Найкращий спосіб виправити помилку – не робити її взагалі. Не дарма ж кажуть: «Сім раз відміть – один відріж».

І в се ж таки помилки трапляються, ось декілька з них, які стали відомими на весь світ:

Вельми дорогою була розробка програмного забезпечення космічної програми “Аполлон”. Незважаючи на ретельну перевірку і дублювання, в програму вкралася помилка. У результаті під час підльоту до Місяця корабель став несподівано обертатися. Тільки винахідливість космонавтів, відключившись комп’ютерне управління, врятувала експедицію від катастрофи.

Через помилку в програмному забезпеченні бортового комп’ютера F-16 політ винищувача був запрограмований у перевернутому стані при перетині екватора. Помилку вдалося виправити при стендових випробуваннях.

Подробнее: Найдорожчі помилки в інформатиці

Названо найшвидші антивіруси 2011

Російський незалежний інформаційно-аналітичний центр Anti-Malware.ru протестував 20 популярних антивірусів за швидкодією і споживанням системних ресурсів. Мета тесту полягала в тому, щоб показати, які персональні антивіруси чинять найменший вплив на здійснення користувачем типових операцій на комп’ютері, менше «гальмують» його роботу і споживають мінімальну кількість системних ресурсів, йдеться у повідомленні Anti-Malware.ru.

Подробнее: Названо найшвидші антивіруси 2011

Історія виникнення “собачки” -@

Історія знаку @ бере початок, нібито, ще в середньовіччі, коли ченці — хранителі стародавніх знань і рукописів — займалися перекладами і переписували трактати — у тому числі і написані на латині. У латині уживається сполучення “ad”, що в перекладі на сучасний англійський означає “at” (“на”, “в”, “до”) — і указує на приналежність, напрям і наближення. У шрифті, використовуваному ченцями, буква “d” мала невеликий “хвостик”, що робило її схожою на цифру “6″ в дзеркальному віддзеркаленні. Так “ad” досить швидко перетворилося на @.У XV столітті @ з’являється знов. Іспанські купці використовували цей знак як скорочене найменування міри вагів — “arroba” (це приблизно 11,52 кг або 25,40 фунтів).
Цікаво, що ця міра використовувався для позначення ваги худоби і вина.

Подробнее: Історія виникнення “собачки” -@