Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті

Кожне третє повідомлення про сексуальне насильство над дітьми в інтернеті стосується дівчат 11-13 років. Як захистити дівчат онлайн?

Кожної миті 750 000 злочинців налагоджують довірливий контакт із дитиною в інтернеті з метою сексуального насильства[2].

Інформаційна кампанія про захист дівчат в інтернеті

До Міжнародного жіночого дня #stop_sexтинг хоче нагадати про основні загрози для дівчат в інтернеті. Кожна дитина, яка має необмежений доступ до пристроїв, що підключені до інтернету, знаходиться в зоні ризику. І батьки мають розуміти, що мова йде не лише про неконтрольований час онлайн, дезінформацію та надмірну увагу до трендів соцмереж. Сексуальне насильство є не тільки в офлайн-реальності, але й в інтернеті. Ці явища набули термінів: «секстинг», «онлайн-грумінг» та «сексторшен».

З метою захисту дітей онлайн ми запускаємо інформаційну кампанію в соцмережах разом з британською організацією Internet Watch Foundation та представляємо вашій увазі адаптацію соціального відео про злочини в інтернеті: https://youtu.be/OmFEo6NQDYA

Крім того, ми нагадуємо, що на сайті https://stop-sexting.in.ua/send/ працює портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми. Портал працює як лінія звітування. Ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.

Про проєкт #stop_sexтинг

#stop_sexтинг - найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті. Отримав премію Глобального договору ООН та загалом навчив більше ніж 800 000 дітей та батьків. В межах інформаційної кампанії торкнувся мільйонів українських родин, а також створив першу в країні консультаційну лінію щодо безпеки дітей в інтернеті 1545(далі 3) та психологічну лінію підтримки для дітей та батьків на тему онлайн-ризиків на сайті https://stop-sexting.in.ua/ .

Посилання на проєкт #stop_sexтинг

Сайт:https://stop-sexting.in.ua/

Instagramhttps://www.instagram.com/stopsexting.ua/

Facebook:https://www.facebook.com/stopsextingua/

YouTube:https://www.youtube.com/StopSextingUkraine

TikTok://www.tiktok.com/@stopsexting.ua">//www.tiktok.com/@stopsexting">www.tiktok.com/@stopsexting

 


[2]https://annualreport2021.iwf.org.uk/trends